Økologi på Rosilde Højgård

Vi har drevet landbrug siden 1978. Vi startede med 37 tdr. land, 40 søer og 65 malkekøer. I 1988 overgik vi til planteavl, og maskinstationsdrift.

I dag driver Rosilde Højgård i alt ca. 650 hektar markdrift, heraf de 450 hektar er på Holckenhavn Gods, som har været forpagtet siden 2006. Hele Holckenhavn er siden 2016 drevet økologisk. Det øvrige areal vil gradvist blive omlagt til økologi. En del af de omkringliggende marker på Gl. Vindingevej er allerede færdigomlagt til økologi.

Det økologiske markbrug dyrkes med kornafgrøder, såsom vårbyg til malt, vårhvede til brød, havre til gryn og rug til brød. Derudover har vi ca. 45 hektar med spisekartofler samt ca. 2 hektar med hvidkål.

På gården på Gl. Vindingevej har vi en lille grøntsagsproduktion, hvor vi dyrker ca. 20 forskellige grøntsager til salg i vores gårdbutik. Herunder kan fx nævnes: Gulerødder, radiser, løg, savoykål, grønkål, spidskål, glaskål, rosenkål, grønkål, græskar, asier, skærmdild, persille, jordskokker, porrer, rødbeder, knoldselleri mm. 

Læs mere om Holckenhavn på www.holckenhavn.dk

 

Investeringerne har til formål at sikre optimal fremspiring, samt udføre mekanisk ukrudtsbekæmpelse i økologisk planteavl.